mandag 10. desember 2018

Valget er tatt


Som annonsert, vil Sørhaugliens Mercy bli paret på kommende løpetid, forventet rundt årskiftet. Valget var også denne gang lett. Den utkårede er Hågakollens Barolo, en hannhund som jeg har hatt her flere ganger, gått i fjellet med og kjenner godt. Han har en sterk stamtavle og sterke kullsøsken, og han har sterke egenprestasjoner. Men først og fremst har han et herlig gemytt og en djerv, presis fuglebehandling.
Eier Paal Gundersen har hatt flere topphunder. Dette sier han om Barolo: 
"Engelsk setter N JCH Hågakollen`s Barolo (N JCH NMFLh-15 Hågakollens Vixen - SE UCH Østkysten`s Franco) fikk sin championat tittel etter en overbevisende prøvesesong i 2018: 4x 1. VK, 1x 2. VK og 1x 3. VK ble kronet med Cacit på Geiloprøven i høst, med 3 fuglearbeider og overbevisende søk i finalen. Barolo vant også Cacitprøven på Geilo vinteren 2018. Barolo er premiert i VK på både lavland, høst og vinter. 4 av hans 5 søsken er premiert i VK, og søster Gwen ble sølvvinner NM lavland 2017.
Barolo ble NESK avlshund 2 ½ år gammel.

Barolo jaktes mye med både på fjell, skogen og lavland, og trives like godt alle steder. Han er en meget god jeger, apportør og holder god kontakt uansett terreng,men samtidig storganger når terrenget tillater det.  Eier beskriver en meget snill familiehund, komplett lydløs i hundegård og bil, over snittet flink til å finne fugl
Og en enorm vilje til å reise sine fugler uansett avstand til eier. Barolo er tricolor, kraftig/tett bygget, middels høyde og kan jaktes og føres av ulike førere uten at det betyr noe; rett og slett en trygg og god hund."
Engasjerte og aktive valpekjøpere kan ta kontakt med Marianne Steenland, tel 91105898 (gjerne sms) eller på mail:mariannesteenland@gmail.com eller på messenger


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar