søndag 23. desember 2018

Gratulerer med dagen🎉

I dag for to år siden, fødte NJCH Trollbergets Daisy (Trolla) sitt siste kull. Far til kullet var norgesmester og NJCH Bjønnlosens Draco. Trolla har tidligere to vellykkete kull: et med Tyson og et med Boss, og i Draco er begge to representert.
Det ble fire valper som ble plassert hos gode valpekjøpere rundt om i landet. Hallingnattens Raisa dro til Nord-Trøndelag, Kajsa dro til Telemark, Tex dro til Nordland, mens Punk ble igjen her hos meg.
Det gikk fint, valpene utviklet seg som de skulle og eierne var fornøyd. Raisa dro opp stemningen først. Harald Holm jobbet godt med henne og gjorde unna blodspor, ferskspor, utstilling og HD-røntgen med flott resultat. Da hun var et år, postet han video av Raisa i full los på elg. Og tidlig i høst kom det bilder av Raisa på bjørnefall etter samlos. I høst har hun stagnert litt, først og fremst i søket og viljen til å finne elg, men det er tegn som tyder på at det begynner å løsne igjen nå.
Også Kajsa og Tex gikk ferdig blodspor og ferskspor, slik at de er godkjente som ettersøkshunder. Kajsa er den som har overbevist mest i høst, og eier Kristin Råmunddal har døpt henne skogens dronning etter utallige elgfall i både stå-og ganglos i høst. Hun er ei skikkelig tøff dame i møte med elg, men var også den som var først i det meste i valpekassa.
Tex er en robust og trivelig hannhund, som har vært litt tungstartet i skogen og hadde først nå i desember riktig stålos på elg. Men han har fått mye erfaring og ser ut til å ha god evne til å finne elg. 
Den eneste det ikke er felt elg for, er min Punk. Den eieren er for dårlig jeger. Punk har mange gode kvaliteter, og er den av mine hunder som har best søk. Hun har trengt tid på å få til skikkelig gode elgarbeid, men har vist at hun kan. Jeg håper på en snill vinter, så vi kommer i mål. 
Vi har hatt store forventninger til dette kullet. Ved fylte to år er ingen stilt på jaktprøve, så det mangler nok litt tidlighet. Men alle tegner til å bli gode jakthunder, fremtiden vil vise hvor gode når de er modne nok. Jeg er glad for alle tilbakemeldinger fra dere og ser fram til videre bilder fra trening, jakt og jaktprøver. Gratulerer med dagen🎉

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar