Kennel Hallingnatten

Oppdrett av pointer, engelsk setter, norsk grå elghund og jämthund
Bilder og oppdateringer  på Facebook: Kennel Hallingnatten
og på Fjellmarianne på Instagram
______________________________________________

JEG ER TRYGG PÅ AT DETTE BLIR SKIKKELIGE JAKTHUNDER

Valper etter Hallingnattens Amy NO39273/18 og Bjønnlosens Stej NO48841/18 er født 15.03.2024
I mine 6 tidligere jæmthundkull har det vært overvekt av solide jegere og det har gitt meg godt grunnlag til å lage noe skikkelig bra nå. Jeg har brukt Bjønnlosens Stej for å videreføre tanken fra forrige kull med Jønsegårdens Tyson i linjene. Stej har også bevist både i Finland og Norge, at han avler gode hunder. I tillegg til å være solid selv.
I forrige kull brukte jeg Bjønnlosens Karhu på Amy. Disse avkommene blir 2 år i mai i år, og har vært en fryd å følge. Det var tispene som startet ballet, og to av tre imponerte voldsomt som gode søkere med stor evne til å stille elg med en gang, og det ble felt 4-5 elg i stålos for hver av dem. I årets kull er det tre tisper som er så jevne at jeg har vanskelig for å velge hvilken jeg vil beholde. De to andre er ledige.
Også hannhundene i Amys første kull viste seg bra frem. Jeg beholdt selv Karo, som ser ut til å bli en unntakshund, også eksteriørt. Det ble en kort høst pga tidlig snø og kulde, men Karo rakk å vise stort, fint søk fra første slipp, klokkeklar återgang og solid arbeid med å stille elgen fra første los. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Flere brødre startet karrieren bra og det ble felt elg i los for flere. Bare to ble stilt på prøve og bare Karo fikk premie. Han gikk til en solid førstepremie under særs vanskelige forhold. Håper på en enklere høst og flere avkom på prøve i år.
Hallingnattens Amy selv er en trivelig, sosial og positiv tispe. Hun har som sine søsken, sterk fysikk med stor fart og arbeidslyst. Amy har stor jaktlyst og jobber intenst med et mål for øyet; nemlig å stille elgen. Det tok ikke mange slippene før hun lykkes med det som unghund, og første stålosen varte i 12 timer. Hun gjør det lett å stille innpå og skyte elg. Hun har førstepremie på jakt og VG på utstilling.
Amy er en del av en sterk søskenflokk hvor alle stiller elg i stålos og 6 av 8 levende er premiert på jaktprøve. Bror Hallingnattens Hero er en unntakshund på bjørn og jerv. Flere nære slektninger inkludert Amy, har vist rovdyrinteresse. Hallingnattens Yr ble beste en-dagers hund på Gauldalsprøven i sin tid. Flere slektninger med utmerkelser er halvbror Hallingnattens Ragg som ble årets unghund i Østerdalen Elghundklubbs samme året som mor Hallingnattens Tiki ble årets løshundtispe. Mormor Trollbergets Daisy fikk også den tittelen. Hun var min første løshund og lærte meg enormt mye om løshundjakt på elg.
https://www.hittaalghund.se/dog.asp?regnummer=NO39273/18. På denne linken kan du lese mere om Amy og slekta. Der kommer det også fram at mor NSJ(L)CH Hallingnattens Tiki har 61 % premierte avkom (11 av 18 hvorav 2 av resterende døde i valpekassa/som unghund og 3 har mange elg i stålos på samvittigheten).
Tiki er fra Daisy (Trolla) sitt første kull og har sterke kullsøsken som Hallingnattens Panto og Mira: begge solide jegere, Mira har i tillegg utmerket seg som fantastisk avlstispe. Så finnes det flere gode halvsøsken til Tiki: både på jakt og i avl, men nå tror jeg at jeg skal la deg rote litt rundt i hittaalghund.se selv.
Dette kullet er etter min mening en unik mulighet, de er leveringsklare fra 10 mai og fram til da tas de hånd om av en erfaren oppdretter på et avsidesliggende gårdsbruk på Tynset hvor de bygger fysisk og mental styrke med masse uteliv. Bare å ta kontakt på messenger, mail: mariannesteenland@gmail.com eller telefon 91105898 (gjerne sm)
__________________________________________

RINGEN ER SLUTTET

For drøyt 15 år siden bestemte kennel Vakkerdalens og kennel Hallingnatten seg for å komme sammen og vi lykkes med å kombinere Vakkerdalens Platina Scot og Ylajalis Sult på slutten av deres liv. En kombinasjon som ble meget vellykket for oss.
Nå har vi funnet sammen igjen og 1.3.2024 fikk vi 8 flotte valper som vi håper skal være minst like vellykka:

Jeg er i tillegg blitt en erfaren oppdretter og har hatt over 50 kull på egne og andres tisper. Jeg gir valpene den beste starten på livet og får gode tilbakemeldinger fra valpekjøpere. Valpene vokser opp på gården på Tynset med mye uteliv og kontinuerlig oppfølging.

Jeg er spesielt fornøyd med dette kullet: de er veldig jevne og harmoniske, har flotte kropper og er veldig tigjengelige, dvs kontaktsøkende og nyskjerrige.

Mor er NUCH Hallingnattens Margaux (NO50597/17) og hun er fjerde generasjon pointer i mitt oppdrett. Margaux er en vennlig, trygg og rolig hund, og en særs god mor. Hun er en arbeidsvillig jakthund både på skog og høyfjell, høst som vinter. Hun er høyt merittert på få starter med 1UK høyfjell vinter og 1AK samt 1VK med CK høyfjell høst på Kongsvoll. Hun har 2AK på begge sine skogsfuglstarter, den siste med innkalt rapport. Margaux har god helse og utmerket eksteriør med særs gode bevegelser. Hun er sosial med folk og andre hunder.

Far er C.I.B N DK SE UCH DKV-15 Vakkerdalens Jo. Jo var en stor, robust og vakker pointer ned masse arbeidslyst. Han har 1AK høyfjell vinter og 1VK med CACIT på lavland som det beste. Han er far til blant annet Borgefloens Cava som ble nr to i NM høyfjell høst 2023 og VK hundene Gyldenskovs Ti, Gyldenskovs Jæger og Vakkerdalens M Mijo.

Valpenes stamtavle inneholder mange solide jakthunder fra solide linjer hvor spesielt hannhundene har utmerket seg som spesielt stødige hunder. Min gamle topphund Ylajalis Sult er en av dem. Han forekommer på begge sider.

Sjekk kennel Hallingnatten på facebook eller Fjellmarianne på Instagram for bilder av kullet.

Valpene er leveringsklare fra 26.4.24og kan sees når som helst. Oppdretter treffes på telefon 91105898 (gjerne sms) og messenger.


__________________________________________


FEMTE GENERASJON POINTERE ER FØDT

17. januar 2022 fikk NUCH Hallingnattens Margaux og NUCH Skarprøets Poppo 9 jevnstore og velskapte valper. Det ble 6 tisper og 3 hanner som alle veide +/- 400g, og er sort/hvite eller lever/hvite.
 NUCH Hallingnattens Margaux NO50597/17  har 1UK (vinter), 1 AK (høst Kongsvold) og 1 VK med CK (høst Kongsvold) på få starter. Hun var semifinalist i NM høyfjell høsten 2021.  Hun er harmonisk og sterk bygget og beveger seg på en slik måte at hun vinner utstillinger. Hun er lettdressert med et rolig og vennlig gemytt. Hun steller sine valper på en rolig og fin måte.
Margaux er fjerde generasjon pointer i kennelen og morslinjen preges av arbeidsvillige, robuste, rolige hunder med god reviering og stort jaktinstinkt

NUCH Skarprøets Poppo er en ung hannhund som oppnådde 1 UK og 1 AK i sin første start. Er ikke premiert i VK, men har gått til flere finaler på søk. Poppo er en utmerket viltfinner og favoritten til jegere på guida jakt. Poppo er trygg og rolig.

Bak kombinasjonen finner vi mange store pointere. Nærmest på hver side har vi hannhundene Norgesmester høyfjell høst Eidemlias Dallas T og NM-finalist høyfjell høst Ylajalis Sult: to typelike hannhunder som er slik pointere skal være: jaktmaskiner med presisjon og djervhet i fugl. Bakover finner vi en hannhunder som Huldreveiens Molle på begge sider. Setpoints Respect med sine fantastiske resultater også som nedarver, og som fører videre blodet fra Vestfjorddalens Famous; en av de to største pointertispene for meg. Den andre er Ylajalis Jali som er sterkt representert på morssiden. Så har vi derbyvinner Fjellrypas Lilo og blodet fra Borgefloen. Vi har Black Lucky, Jutevatnet, Jimsrypa, Lytingfjellet og Vierkrullen for å nevne noe. Det er solid blod og jeg vet det blir bra.


Valpene er leveringsklare 17. mars og selges til aktive jeger. Oppfølging gis til de som ønsker det. 

__________________________________________________________


Røynåsens Maia har valper med dansk og svensk jaktchampion og norgesmester på lavland Heegårds Zuki. 5 tisper og 3 hanner: sort/hvite og rød/hvite. Leveringsklare fredag 26.11.2011.
Parringen er en spennende  kombinasjon av gode norsk/danske linjer og topp italiensk blod. Begge hundene utmerker seg som gode viltfinnere. Gode referanser.
Valper selges til aktive jegere. Oppfølging mot målet inkl jaktprøver gis de som er interessert.

________


________________________________________________________________


10 februar 2018 fikk Hallingnattens Tiki 10 store, sterke valper med Skott. Følg linken for info om kullet:
Tiki er paret med Skott
https://www.blogger.com/blog/page/edit/4157052622617385126/3869472691006922630# _________________________________________________________________


Hugulias Chablis fødte 2 hanner og ei tispe 22.4.2017. Far er Hågakollens Barolo.
Bilder og oppdateringer om kullet på facebook kennel hallingnatten
_____________________________________________________________________

Stor aktivitet i kennelen : planlagte parringer 2017

__________________________________________________________________


___________________________________________________________________

Hallingnattens Tiki (NO52872/13) er parret med nordisk jaktchampion Loshundens Ib-Boss (NO44749/10) og venter valper 26. januar 2016
Som oppdretter ser jeg på individene, kombinasjonen og genene som ligger i linjene i tillegg til oppvekstvilkårene for valpene fra parring.
Tikis mor N J(L)CH Trollbergets Daisy fikk valper med Boss i april i fjor. Parringen kombinerer sterke tispelinjer representert ved de tre sterke tispene Älghimlens Rajsa (svak linjeavl), Kløvkampens Ina og Trollbergets Alice. Alle disse tispene har vært betydningsfulle i avlen. Valpene er enda unge, men ser lovende ut.
Ved parring av Tiki og Boss tilføres denne sterke tispekombinasjonen linjen til Tiki sin far N J(L)CH Jönsesgårdens Tyson, noe jeg ser på som veldig spennende.
Tiki er ung og enda uerfaren, men har gjort det meste riktig i skogen, på relativt få slipp. Hun er stilt på to prøver høsten 2015 med en første- og en andrepremie som resultat. I følge dommerne er hun et naturtalent. Jeg setter spesielt pris på hennes gode måte å behandle elgen på. Hun gjør det lett å stille innpå elgen, som sin mor. Tiki er lettdressert og veldig snill. Hun trives bedre i skogen enn på utstilling; det vises på resultatene.
I Tiki sitt kull har foreløpig halvparten (3) førstepremie på løshundprøve i en alder av 27 måneder, to hannhunder til vil også bli stilt.
Loshundens Ib-Boss er nordisk jaktchampion og en jaktmaskin fra et sterkt kull hvor 5 av 7 har førstepremie og 3 av 7 er jaktchampioner.
Valpenes første måneder har mye å si for utviklingen fram til solid jakthund. Jeg legger mye arbeid i å gi dem en god start og bruker erfaringene mine fra 19 tidligere kull (på egne tisper og på tisper fra andre oppdrettere). Det har gitt mange positive tilbakemeldinger fra valpekjøperne.
Det er to uker igjen og jeg ser med spenning fram til fødselen
 ____________________________________________________________________

NYTT POINTERKULL PLANLEGGES 

Norsk utstillingschampion og elitehund i Norsk Pointerklubb med 1 AK fra høyfjell høst Vakkerdalens Majesty skal parres på kommende løpetid som ventes tidlig i vinter.
Maja er datter av N S INT UCH NJCH Vakkerdalens Platina Scot, en eminent viltfinner og prima avlstispe som har gitt elitehunder i hvert kull og innbragt kennelen Wassbergs oppdretterpris.
Majas far er min Ylajalis Sult, elitehund i Norsk Pointerklubb, cert på utstilling og finalist i NM-høyfjell høst 2006, også han en eminent viltfinner, en djerv fuglebehandler, en fantastisk søker og en godlynt og harmonisk arbeidsmaskin. Sult kommer fra sterke tispelinjer med store tisper som Ylajalis Jali, Bjørklunds Duett og Wasa av Kvervelvind bak seg.
Maja er fra et kull på tre med brødrene norsk og dansk utstillingschampion og elitehund i NPK Vakkerdalens Jo og Vakkerdalens Torres som har vist nok talent både på prøver og utstilling, men ikke lykkes helt enda.
Maja er en meget sterk viltfinner og fuglebehandler og fungerer på høyfjell, lavland og skog, har vært lett å dressere og er rolig og snill.
Maja vil bli parret med Jutevatnets Gavas, elitehund i Norsk Pointerklubb 2,5 år gammel og med sterke prestasjoner i vinnerklasse blant annet på Kongsvold allerede første høsten.
Gavas kommer fra et kull hvor alle har oppnådd 1UK og sørget for at oppdretter fikk Wassbergs oppdretterpris. Gavas er sønn av den beste pointeren vi har nå; nemlig Norgesmester høyfjell høst NJCH Eidemlias Dallas T; en hund som har djervhet, viltfinnerevne, jaktlyst, format, arbeidsvilje og fysikk. Dallas og Sult er typelike hunder. Bak Dallas ligger den gode tispa Lytingfjellets D Lille My. Gavas sin mor NJCH Jutevatnets Pernille var selv en super jakt- og prøvehund, og en betydningsfull avlstispe. Bak henne ligger en av mine gamle idoler, den legendariske Vestfjorddalens Famous.
Grønne skoger er ikke så viktig, men gull liker jeg. Gleder meg stort til å realisere denne avlsplanen.
_________________________________________________________________NORSK GRÅ ELGHUNDVALPER FØDT 22.11.2014

etter NJ(L)CH Frigg av Lirebu (NO44960/09) og HR-GÅTE (NO43711/10)
Frigg av Lirebu er en ung, stor og flott hannhund som karakteriseres som harmonisk, trygg og med stor jaktlyst. Han er løshund jaktchampion. Frigg kommer fra solide linjer med stor bredde og flere hel-/halv søsken som er jaktchampioner. Dette er hans første kull.

Det er Gåtes tredje kull. Hun er født 12.03.2010
etter N UCH N JCH Fk-Rai (04760/05) og N J(B)CH NMEb-11 Elgjakten's Hera (26190/05).
Gåte er jaktchampion båndhund og har excellent som best på utstilling. Gåte har stor jaktlyst, er sporsikker og lettdressert; egenskaper som hun ser ut til å nedarve til sine avkom.  Hun er utpreget rolig og snill i hverdagen. Hun finner og stiller / loser elg de få gangene hun har fått sjansen.

Gåte har tre kull, og avkommene jakter både som bånd- og løshunder.
  • Første kull født 19.2.2012 etter NJ(L)CH Fant (48495/09). I dette kullet ble det to tisper og en hannhund. Alle jakter som løshunder, hannhunden brukes også i bånd. Ingen er stilt på jaktprøve enda. Alle er stilt på utstilling med excellent / very good som resultat. 
  • Andre kullet er født 28.1.2013 etter NUCH NJ((B)CH Havahaugens Tiko (NO42767/09). I dette kullet ble det 1 tispe og 5 hanner. Jeg har fått meget gode tilbakemeldinger på dette kullet, men det er foreløpig bare en som er stilt på prøve. Halingnattens Kira fikk 2 premie på båndhundprøve i høst. Alle valpene i dette kullet går foreløpig som båndhunder. Flere av dem har excellent på utstilling, mens flere er mindre enn standarden. 
  • Tredje kull er født 22.11.2014 etter NJ(L)CH Frigg av Lirebu (NO4490/09). I dette kullet er det også 1 tispe og 5 hanner.
    Kennel Hallingnatten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar