Kennel Hallingnatten

Oppdrett av pointer, engelsk setter, norsk grå elghund og jämthund
Bilder og oppdateringer  på Facebook: Kennel Hallingnatten
og på Fjellmarianne på Instagram
_________________________________________________________

FEMTE GENERASJON POINTERE ER FØDT

17. januar 2022 fikk NUCH Hallingnattens Margaux og NUCH Skarprøets Poppo 9 jevnstore og velskapte valper. Det ble 6 tisper og 3 hanner som alle veide +/- 400g, og er sort/hvite eller lever/hvite.
 NUCH Hallingnattens Margaux NO50597/17  har 1UK (vinter), 1 AK (høst Kongsvold) og 1 VK med CK (høst Kongsvold) på få starter. Hun var semifinalist i NM høyfjell høsten 2021.  Hun er harmonisk og sterk bygget og beveger seg på en slik måte at hun vinner utstillinger. Hun er lettdressert med et rolig og vennlig gemytt. Hun steller sine valper på en rolig og fin måte.
Margaux er fjerde generasjon pointer i kennelen og morslinjen preges av arbeidsvillige, robuste, rolige hunder med god reviering og stort jaktinstinkt

NUCH Skarprøets Poppo er en ung hannhund som oppnådde 1 UK og 1 AK i sin første start. Er ikke premiert i VK, men har gått til flere finaler på søk. Poppo er en utmerket viltfinner og favoritten til jegere på guida jakt. Poppo er trygg og rolig.

Bak kombinasjonen finner vi mange store pointere. Nærmest på hver side har vi hannhundene Norgesmester høyfjell høst Eidemlias Dallas T og NM-finalist høyfjell høst Ylajalis Sult: to typelike hannhunder som er slik pointere skal være: jaktmaskiner med presisjon og djervhet i fugl. Bakover finner vi en hannhunder som Huldreveiens Molle på begge sider. Setpoints Respect med sine fantastiske resultater også som nedarver, og som fører videre blodet fra Vestfjorddalens Famous; en av de to største pointertispene for meg. Den andre er Ylajalis Jali som er sterkt representert på morssiden. Så har vi derbyvinner Fjellrypas Lilo og blodet fra Borgefloen. Vi har Black Lucky, Jutevatnet, Jimsrypa, Lytingfjellet og Vierkrullen for å nevne noe. Det er solid blod og jeg vet det blir bra.


Valpene er leveringsklare 17. mars og selges til aktive jeger. Oppfølging gis til de som ønsker det. 

__________________________________________________________


Røynåsens Maia har valper med dansk og svensk jaktchampion og norgesmester på lavland Heegårds Zuki. 5 tisper og 3 hanner: sort/hvite og rød/hvite. Leveringsklare fredag 26.11.2011.
Parringen er en spennende  kombinasjon av gode norsk/danske linjer og topp italiensk blod. Begge hundene utmerker seg som gode viltfinnere. Gode referanser.
Valper selges til aktive jegere. Oppfølging mot målet inkl jaktprøver gis de som er interessert.

________


________________________________________________________________


10 februar 2018 fikk Hallingnattens Tiki 10 store, sterke valper med Skott. Følg linken for info om kullet:
Tiki er paret med Skott
https://www.blogger.com/blog/page/edit/4157052622617385126/3869472691006922630# _________________________________________________________________


Hugulias Chablis fødte 2 hanner og ei tispe 22.4.2017. Far er Hågakollens Barolo.
Bilder og oppdateringer om kullet på facebook kennel hallingnatten
_____________________________________________________________________

Stor aktivitet i kennelen : planlagte parringer 2017

__________________________________________________________________


___________________________________________________________________

Hallingnattens Tiki (NO52872/13) er parret med nordisk jaktchampion Loshundens Ib-Boss (NO44749/10) og venter valper 26. januar 2016
Som oppdretter ser jeg på individene, kombinasjonen og genene som ligger i linjene i tillegg til oppvekstvilkårene for valpene fra parring.
Tikis mor N J(L)CH Trollbergets Daisy fikk valper med Boss i april i fjor. Parringen kombinerer sterke tispelinjer representert ved de tre sterke tispene Älghimlens Rajsa (svak linjeavl), Kløvkampens Ina og Trollbergets Alice. Alle disse tispene har vært betydningsfulle i avlen. Valpene er enda unge, men ser lovende ut.
Ved parring av Tiki og Boss tilføres denne sterke tispekombinasjonen linjen til Tiki sin far N J(L)CH Jönsesgårdens Tyson, noe jeg ser på som veldig spennende.
Tiki er ung og enda uerfaren, men har gjort det meste riktig i skogen, på relativt få slipp. Hun er stilt på to prøver høsten 2015 med en første- og en andrepremie som resultat. I følge dommerne er hun et naturtalent. Jeg setter spesielt pris på hennes gode måte å behandle elgen på. Hun gjør det lett å stille innpå elgen, som sin mor. Tiki er lettdressert og veldig snill. Hun trives bedre i skogen enn på utstilling; det vises på resultatene.
I Tiki sitt kull har foreløpig halvparten (3) førstepremie på løshundprøve i en alder av 27 måneder, to hannhunder til vil også bli stilt.
Loshundens Ib-Boss er nordisk jaktchampion og en jaktmaskin fra et sterkt kull hvor 5 av 7 har førstepremie og 3 av 7 er jaktchampioner.
Valpenes første måneder har mye å si for utviklingen fram til solid jakthund. Jeg legger mye arbeid i å gi dem en god start og bruker erfaringene mine fra 19 tidligere kull (på egne tisper og på tisper fra andre oppdrettere). Det har gitt mange positive tilbakemeldinger fra valpekjøperne.
Det er to uker igjen og jeg ser med spenning fram til fødselen
 ____________________________________________________________________

NYTT POINTERKULL PLANLEGGES 

Norsk utstillingschampion og elitehund i Norsk Pointerklubb med 1 AK fra høyfjell høst Vakkerdalens Majesty skal parres på kommende løpetid som ventes tidlig i vinter.
Maja er datter av N S INT UCH NJCH Vakkerdalens Platina Scot, en eminent viltfinner og prima avlstispe som har gitt elitehunder i hvert kull og innbragt kennelen Wassbergs oppdretterpris.
Majas far er min Ylajalis Sult, elitehund i Norsk Pointerklubb, cert på utstilling og finalist i NM-høyfjell høst 2006, også han en eminent viltfinner, en djerv fuglebehandler, en fantastisk søker og en godlynt og harmonisk arbeidsmaskin. Sult kommer fra sterke tispelinjer med store tisper som Ylajalis Jali, Bjørklunds Duett og Wasa av Kvervelvind bak seg.
Maja er fra et kull på tre med brødrene norsk og dansk utstillingschampion og elitehund i NPK Vakkerdalens Jo og Vakkerdalens Torres som har vist nok talent både på prøver og utstilling, men ikke lykkes helt enda.
Maja er en meget sterk viltfinner og fuglebehandler og fungerer på høyfjell, lavland og skog, har vært lett å dressere og er rolig og snill.
Maja vil bli parret med Jutevatnets Gavas, elitehund i Norsk Pointerklubb 2,5 år gammel og med sterke prestasjoner i vinnerklasse blant annet på Kongsvold allerede første høsten.
Gavas kommer fra et kull hvor alle har oppnådd 1UK og sørget for at oppdretter fikk Wassbergs oppdretterpris. Gavas er sønn av den beste pointeren vi har nå; nemlig Norgesmester høyfjell høst NJCH Eidemlias Dallas T; en hund som har djervhet, viltfinnerevne, jaktlyst, format, arbeidsvilje og fysikk. Dallas og Sult er typelike hunder. Bak Dallas ligger den gode tispa Lytingfjellets D Lille My. Gavas sin mor NJCH Jutevatnets Pernille var selv en super jakt- og prøvehund, og en betydningsfull avlstispe. Bak henne ligger en av mine gamle idoler, den legendariske Vestfjorddalens Famous.
Grønne skoger er ikke så viktig, men gull liker jeg. Gleder meg stort til å realisere denne avlsplanen.
_________________________________________________________________NORSK GRÅ ELGHUNDVALPER FØDT 22.11.2014

etter NJ(L)CH Frigg av Lirebu (NO44960/09) og HR-GÅTE (NO43711/10)
Frigg av Lirebu er en ung, stor og flott hannhund som karakteriseres som harmonisk, trygg og med stor jaktlyst. Han er løshund jaktchampion. Frigg kommer fra solide linjer med stor bredde og flere hel-/halv søsken som er jaktchampioner. Dette er hans første kull.

Det er Gåtes tredje kull. Hun er født 12.03.2010
etter N UCH N JCH Fk-Rai (04760/05) og N J(B)CH NMEb-11 Elgjakten's Hera (26190/05).
Gåte er jaktchampion båndhund og har excellent som best på utstilling. Gåte har stor jaktlyst, er sporsikker og lettdressert; egenskaper som hun ser ut til å nedarve til sine avkom.  Hun er utpreget rolig og snill i hverdagen. Hun finner og stiller / loser elg de få gangene hun har fått sjansen.

Gåte har tre kull, og avkommene jakter både som bånd- og løshunder.
  • Første kull født 19.2.2012 etter NJ(L)CH Fant (48495/09). I dette kullet ble det to tisper og en hannhund. Alle jakter som løshunder, hannhunden brukes også i bånd. Ingen er stilt på jaktprøve enda. Alle er stilt på utstilling med excellent / very good som resultat. 
  • Andre kullet er født 28.1.2013 etter NUCH NJ((B)CH Havahaugens Tiko (NO42767/09). I dette kullet ble det 1 tispe og 5 hanner. Jeg har fått meget gode tilbakemeldinger på dette kullet, men det er foreløpig bare en som er stilt på prøve. Halingnattens Kira fikk 2 premie på båndhundprøve i høst. Alle valpene i dette kullet går foreløpig som båndhunder. Flere av dem har excellent på utstilling, mens flere er mindre enn standarden. 
  • Tredje kull er født 22.11.2014 etter NJ(L)CH Frigg av Lirebu (NO4490/09). I dette kullet er det også 1 tispe og 5 hanner.
    Kennel Hallingnatten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar