søndag 27. mai 2018

Forsommer på stutteri

Med starten på båndtvangen i april, roer det seg litt med trening av jakthundene. Mens det samtidig øker på aktivitet i stutteriet. Firestone ble født 3. mai, noe som er et bra tidspunkt. Hun får varme og grønt gras på sine første turer ut. Firestone er et spesielt fint hoppeføll etter Steinlager og Stability. God størrelse, flott utstråling og korrekt eksteriør. Det er veldig viktig på travhester som skal tåle mye trening gjennom en forhåpentligvis lang løpskarriere. 
Steinlager var verdens beste travhest i 2005. Nå nyter han tilværelsen i Strømsåsen for fjerde sommeren på rad. Han får et lite antall hopper hver sommer og leverer bra. Alle hoppene han har bedekket her, er blitt drektige. Her er det Oui Oui Superb som er partner. Jeg tror han debuterte naturlig her; det er vanlig med tapping og inseminering på travhester. Dette blant annet for at man skal kunne sende sæden til andre avlsstasjoner. De første årene var han litt rå, men nå har han begynt å ta seg tid til litt forspill for å sjekke om hoppa er klar.

Om våren blir det endringer i flokkstrukturene. Det går sjelden stille for seg, men som regel går det bra. Her er det store områder som sikrer det. Og det tar ikke lange tiden før de nye hoppene er relativt avhengig av hverandre. Her er det Threetimesalady som skal danne flokk med Oui Oui Superb og hennes åring Mountain Supreme.
Threetimesalady er født her og har hatt en relativt kort, men veldig suksessfull løpskarriere hos trener Per Oleg Midtfjeld på Momarken. Nå er hun kommet hjem for å begynne på sin karriere i avlsboksen.
Threetimesalady var i topp form da hun kom hjem og satte faktisk ny rekord i sine to siste starter. Da er det godt å fortsette med litt trening. Og Eili svinger seg gjerne opp på sin tidligere ridehest.
Steinlager får også litt trening. Her går han på maskinen i en drøy time. Denne gutten har tjent over 12 millioner kroner og vunnet både Elitloppet og Oslo Grand Prix, for å nevne noe. Nå er han 20 år ung og still going very strong. Denne kroppen har tålt mye trening og harde løp.
Han har sitt eget jorde på ca 10 mål, hvor han kan kose seg på grønt en stille kveldsstund. Jeg tror det er godt for han med den gode plassen og roen det er her med et overkommelig antall fremmede hester. Alltid en gentleman å håndtere. Fyrrig, ja, men alltid tilsnakkelig.
Åringshoppa Mountain Supreme (Orlando Vici - Oui Oui Superb) har blodslinjer i orden og gode nære slektninger. Nå forberedes hun for åringsauksjonen på Bjerke i september. Men først skal hun på fjellbeite sammen med 5 andre åringshopper. Det vil styrke henne fysisk og mentalt og gi henne et enda bedre utgangspunkt når hun skal starte sin karriere på travbanen i høst.
Og til uka kommer den første kaldblodshoppa. Det er den kjente Lila, mor til Smedheim Solan. Hun skal som mange ganger tidligere, insemineres med fersk sendesæd her. 
Så sånn går no dagan på det lille travstutteriet i Strømsåsen lang oppi Østerdalen. Der ingen skulle tru at en drev med traverhester, er det godt å være hest😄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar