søndag 22. desember 2013

Julegodt til hunden


Julehøytiden ringes snart inn og det er tid for å kose seg med mat og drikke. Det er fristende å la det dryppe litt godsaker til de firbente også. Dessverre er det sånn at mye av det vi koser oss med i julen ikke er særlig bra for hunden. Noe er kan være skadelig i seg selv, mens andre ting er bare problematiske fordi hunden ikke er vant til det. Resultatet kan bli dårlige mager. Det beste er å la hunden få mat og godbiter som er mente for hunder og som hunden er vant til.
I hundepensjonatet får hundene griseører, noe de fleste tåler og liker godt. De som ikke er altfor glupske, får tyggeben av typen dental sticks, og alle får hundekjeks til kvelds. Tørrfisk har vi for tiden ikke, men det er også velegnet som gobit til de fleste hundene. Elgfoten bakerst er til Trolla. Den spiser hun med hud og hår i løpet av et par dager og tåler det godt. Men det gjør ikke alle.
Ribbe- og pinnekjøtt rester egner seg dårlig. Hvis man skal gi kjøttbein, er det best å gi rå, solide bein av storfe, elg og lignende. Men hvis hunden ikke er vant til det, så ikke gi for mye av gangen hvis du ønsker en stabil julemage. God appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar