søndag 29. desember 2013

Hund og nyttårsfeiring

De fleste hunder er redde for fyrverkeri og det med rette. Måten rakettene håndteres på rundt nyttår er ikke alltid betryggende for folk og dyr. Noen er usikre på hva de skal gjøre med hunden under feiringen, men en ting er sikkert; hunder har ingenting i nærheten av fyrverkeri å gjøre. Samme hva.
Men hundene kan vise frykt også innendørs og det er spesielt lydene som forårsaker det. For å forebygge frykten, kan man gradvis venne hunden til skarpe lyder. Men dette må skje over lengre tid og være bevisst planlagt.
Mange gjør det verre ved å rose eller trøste hunden sin mens fyrverkeriet pågår og gir på den måten en positiv forsterkning av hundens frykt. Det er bedre å opptre rolig uten å fokusere på hva som skjer.
Graden av frykt varierer fra hund til hund, og det vil derfor være ulike måter å takle situasjonen på. For noen holder det at de har en trygg, skjermet liggeplass inne, mens andre rett og slett reiser bort med hunden. Hos oss på Strømsås Gård er det helt rakettfri nyttårsfeiring, en stille feiring med fakler og stjerneskudd med tanke på dyrenes beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar