lørdag 2. november 2013

Rypejakt ved inngangen til vinter

Rypejakta varer lenge og har flere faser. De fleste er opphengt i første uka, da er det om å gjøre å komme seg ut. Været er ofte bra, rypa trykker ofte godt og kullene sitter ofte samlet. Ofte går man i kø, og i terreng med mye fugl, smeller det overalt.
I oktober blir det roligere på fjellet og det er sjelden man møter folk. Været varierer og rypa er ofte vanskelig å finne og tar lett til vingene. Spennende jakt for erfarne hunder og jegere.
Etter hvert kommer den første snøen og legger seg som et lett teppe mellom kjerr og einer. Rypa som er blitt helt hvit, puster lettet ut og slapper av. Temperaturen ligger rundt null inntil sola får tak utpå dagen. Det er lett å gå på den frosne bakken. Snøen og frosten fjerner forstyrrende lukter og gjør det lett for hunden å jobbe. Det blir mange stander, rypa trykker og vi kommer godt innpå. Jo, rypejakt i november og desember kan være vel så bra som i september. Men man må sjekke værmeldinga.
I dag ble det en fin tur med Maja. Hun er flink til å finne og til å behandle fuglen. Og så er hun helt komplett i oppflukt og skudd. Da er det lettere for mor å skyte med gevær og kamera. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar