tirsdag 5. januar 2021

Nytt år, nye muligheter: kurstilbud vinteren 2021

Jaktsesongen er over for de aller fleste. Vi som er ekstra ivrige, begynner å planlegge neste jaktsesong med en gang. Og jakta blir uten tvil bedre med en hund som er godt forberedt. Uttrykket "easy come, easy go" stemmer i aller høyeste grad når det gjelder hundetrening, så det er bare å sette igang å etablere gode nye vaner. Eller kanskje du har en unghund, et nytt håp som skal skoleres? Eller bare ønsker en hund som fungerer bedre i hverdagen? 
Jeg har leid plass i ridehallen i Alvdal i vinter for å komme i gang med treningen tidlig. Det er godt å være innendørs nå som det er kaldt og snø, og ridehallen er et fantastisk sted å trene. 
Covid-19 situasjonen gir oss begrensninger, men hallen er stor nok til at vi kan holde god avstand til hverandre når vi trener. 
PÅMELDING SMS 91105898 ELLER PÅ MESSENGER TIL MARIANNE STEENLAND 
Vi starter med Drop-in trening tirsdag 5.1, 12.1, 2.2 og 2.3 fra klokken 20-21. Dette blir en kvelder for miljøtrening og sosialisering hvor hver trener på det de ønsker. Det blir ingen direkte instruksjon, men veiledning og ledelse av Marianne Steenland. Det betales kr 75.- som andel av hall-leie. På grunn av covid-restriksjonene må jeg ha påmelding dagen før  og det kan hende at det blir to grupper av en halvtime hver (pris da kr. 50.-)
Neste post på programmet er apport-kurs med apport av fugl og apport-bevis som mål.
Vi starter med teori-gjennomgang og praktiske øvelser i ridehallen i Alvdal tirsdag 12.1 kl 19.00. Kurset går over 6 ganger og vil bli tilpasset deltagernes progresjon. 
Det egner seg for deg som ønsker en stødig apportør og som er villig til å bruke de neste to månedene på apport-trening som hovedaktivitet med hunden.  
Hunden må ha gjennomført grunndressur-trening i forkant slik at øvelsene sitt, kom og gå pent virker bra. Vi starter kurset med en gjennomgang av disse øvelsene.
Pris kr 2000.-
Neste post på programmet er innkallings-kurs. En hund som får springe løs  er en lykkelig hund; fysisk og mentalt. En fungerende innkallings-kommando er en forutsetning for å ha løs hund. Jeg har også spesielt fokus på god innlæring av innkalling for elghunder som jakter løs. De skal kunne kalles inn fra søk og los langt ute, for å fungere optimalt som jakthund. Det gir også gode poeng på jaktprøve. Dessuten kan det være positivt for anseelsen til jakt med hund om vi klarer å avslutte jakta når vi vil. 
Innlæring av en god innkalling er en lang prosess; vi starter i ridehallen på Alvdal tirsdag 19.1 kl 19.00 og jobber sammen 4 kvelder totalt. Du må være villig til å legge arbeid i trening hjemme mellom slagene.
Pris kr 1200.- 
16 februar kl 18.30 starter dressur-kurs, også dette i ridehallen i Alvdal. Her blir det fokus på innlæring og kommunikasjon, og vi driller de viktigste grunnøvelsene. Mål er å få en fornøyd hund som kan ta kommandoer, fungere i hverdagen og er godt rustet til å starte jakthund-dressuren. 
Kurset går over 6 kvelder og koster kr. 2000.-
Det blir  valpekurs i slutten av februar; mere om dette senere.
Etter påske blir det nye kurs-serier og drop-in treninger, da utendørs. Blant annet planlegger jeg i samarbeid med Østerdal Fuglehundklubb dressur-kurs og klubbkvelder etter påske. Men det tar vi også mere om senere
Jeg gleder meg til å komme igang med treningene og bli kjent med hundene deres. Vel møtt😀Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar