lørdag 3. januar 2015

Godt nytt år!


Ved inngangen til et nytt år, er det godt å dvele litt ved året som har gått. Det har vært et bra år i kennelen med høstens 2 nye jaktchampioner og 2 nye elitehunder som høydepunkt. Det begynte med den grå elghundtispa Gåte som sto med meget gode resultater fra før. Hun manglet bare en førstepremie, og sammen med sin fører Harald Grue, innfridde hun under vanskelige forhold med varmt og tørrt vær tidlig i september. Dermed kunne jeg sende søknad om jaktchampionat elghund i bånd og venter nå bare på godkjenningen. Gåtes datter Kira fra 2013 fikk forøvrig andrepremie i bånd i høst.
Jämttispa Trolla (Trollbergets Daisy) hadde valper høsten 2013. Hun var litt krevende å få i form etter det, men et systematisk treningsopplegg gjennom hele sommerhalvåret, ga resultater. Det ble full klaff under første jakttreningen 21. august, og det var starten på mange flotte opplevelser som vi hadde sammen i høst. 3 jaktprøvestarter, hvorav en 2-dagersprøve, før jakta, ga de to førstepremiene vi trengte. Sogar med poengsummer høyt oppe på 80-tallet (87 og 89) 2 ganger. Søknad om jaktchampionat løshund er sendt og også her venter vi på positivt resultat. Fra Trolla og Tysons kull i 2013 er det allerede et avkom som har oppnådd førstepremie løshund.
To egenoppdrettede pointere; hannhunden Hallingnattens Tørst og tispa Vakkerdalens Majesty, innfridde i Dalsbygda og fikk hver sin førstepremie fuglehund høyfjell. Begge har excellent fra utstilling og HD A, og ble dermed tatt opp i elitehundregisteret i Norsk Pointerklub. Ekstra moro er det at begge er etter min gode hannhund Ylajalis Sult. Og at Maja ordnet vår datter Tyra sin første jaktprøvepremie dagen etter. 
Alle disse fire hundene vil bli trent mot nye mål i 2015.
Vi har hatt to kull i kennlen i 2014. For kennel Sørhauglien hadde vi et engelsk setter kull etter General Sniff av Skåpelein og Sørhaugliens Tia. Fra dette kullet har jeg tatt ei tispe, Sørhaugliens Mercy, som tegner meget bra. Gåte avslutter året med et flott kull elghundvalper i valpekassen. Far er Frigg av Lirebu.
Det planlegges flere kull i kennelen i 2015. Engelsk setter Hjallabakken Ruccola kommer i slutten av februar hvis alt klaffer. Trolla og Majesty vil bli parret i vinter / vår.
Jeg har 3 unghunder på gang og 3 AK-hunder som skal i ilden på jaktprøver i vinter. I tillegg venter jeg inn noen nye spennende hunder i vinter. Og flere av hundene skal på utstillinger.
I hundepensjonatet vil det bli litt oppussing, og jeg planlegger som vanlig apport-, valpe- og dressurkurs første halvår. Det er viktig når en driver virksomhet, å ta vare på det gode, men også utvikle seg videre. Desverre er saken med veibom ikke løst, og vi vet fortsatt ikke om virksomheten blir sperret inne. Denne usikkerheten om framtiden gjør det noen ganger vanskelig å finne energi og motivasjon til å gjøre mere enn bare å holde hjulene i gang. Gode resultater og gode tilbakemeldinger fra gode kunder hjelper med å fortsette utviklingen. Takk! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar