torsdag 3. oktober 2013

Step pokalen 2013

Nytt i år i Pointerklubben er unghundløpet Step pokalen. Det er et lukket løp for pointere, laget etter inspirasjon fra Danmark. Målet er å samle unghunder fra hele Norge for å mønstre årgangen for oppdrettere og andre interesserte. Det skal arrangeres hvert år under Pointerklubbens hovedprøve på Hjerkinn.
I år fikk Christian Slettebakk og jeg æren av å dømme løpet. Vi gikk i Kvitdalen, et terreng jeg ble kjent med forrige helg. Vi hadde en kjempedag, med fine forhold og god stemning. Litt artig, men rypene satt omtrent der de satt forrige helg. Det er et åpent løp, første runde blir derfor nærmest som en kvalifisering å regne. Kun hunder som viser jaktlyst i øverste klasse får gå videre til finalerundene. Eneste hund med fuglearbeid i første runde, hadde små mangler søksmessig og ble avsluttet med 2UK. Til finalerundene fikk vi med oss 5 hunder som etter hvert fikk sine sjanser i fugl. Vinneren ble Orremåsens Junior etter Black Luckys Ingo og Tiurskogens Foxy Lady. Et supertalent som jeg håper utvikler seg videre til stjernenivå. Fra kritikken i første runde sakser vi; søksmessig; kan det gjøres bedre? Stort format med reviering og kontakt, fart og intensitet. Og vett til å justere søket fornuftig etter biotopen i senere slipp. To presise fuglearbeider. En verdig vinner!
Nå gjenstår evaluering og justering av regelverket for løpet, målet er at løpet skal få betydning i avlsarbeidet.
Alt om Pointerklubbens hovedprøve med resultater finnes på http://kongsvoll.pointer.no/. Der kan dere også lese rapport fra det norske pointerlaget som fikk sølv i nordisk pointermatch.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar