torsdag 10. oktober 2013

Hyggelig tilbakemelding for oppdretter


I går ringte Andreas fra Trøndelag for å fortelle om Varg. Varg er fra Gåtes kull med Havahaugens Tiko som ble født i slutten av januar i år. Han forteller at han er strålende fornøyd med hunden, som han beskriver som veldig sosial og trivelig med "alvorlig bra lynne og evner". Det er felt to elger for Varg i fine situasjoner etter at han har sporet innpå.
Det var en veldig hyggelig tilbakemelding å få, så i dag har jeg ringt til resten av kullet. Vi var samlet her for drøyt 2 måneder siden, men jeg ringte for å høre hvordan starten på jakta har vært.
Alle er kommet godt i gang. Fix i Folldal skal være løshund og har ikke vært på jakt enda. Han trenes med sikte på å bli sluppet på jakta til neste år. Djerv kom til ny eier rett før jakta og de trenger litt tid til å bli ordentlig kjent. Men han har vært med på jakta og viser gode takter. Messi tjuvstartet med 14 dagers jakt i Sverige før han fikk jakte her. Han har sporet og vært innpå elg flere ganger og vært på 4 fall. Også Kira og Bonzo har fått mange fine opplevelser og sporet innpå elg flere ganger.
Oppsummert tilbakemelding er veldig positive med hensyn på gemytt; det ser ut til å være sosiale, uredde og trivelig unghunder. De viser gode sporegenskaper og flere begynner å få tak på overværsarbeid. Jaktlysten er meget god, men noen av dem er i overkant ivrige. Så noen har litt å jobbe med der, men det er bedre å jobbe med en som må holdes igjen litt, enn en som ikke vil.
Det er moro å levere valper når valpekjøperne er så ivrige som disse. Og det er helt topp at valpene har det så bra og får prøvd seg så til de grader på det de skal. Så gjelds det bare å huske på at det er veldig unge hunder som må få tid og ro på seg til å utvikle de evnene de har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar