tirsdag 28. september 2021

Maia får valper

Tre og en halv time tok det, å få ut 8 valper. Men allerede et døgn før første valpen kom ut, sank kroppstemperaturen. De neste 24 timene gikk med til oppblokking og forberedelse. Vi tilbragte mye av natten sammen i sofaen og det ble faktisk litt søvn. Maia var rolig og fin, men spiste nesten ingenting i løpet av disse timene. Vi stresset ikke noe med det.

Første to valpene var tisper. De kom med etterbyrd og hang i puppen nesten før vi fikk fjerna hinnene. Den tredje valpen, en fin gutt, fiksa hun helt selv, da jeg var ute et kort ærend. 

Så kom det en stor gutt til, også den rett på patten. Nå har fødselen vart i 55 minutter og det blir en liten pause. Maia tar villig imot litt mat; jeg har kokt havrevelling med druesukker og kalk, og litt salt.

Det tar litt lengre tid mellom de neste, og alle kommer baklengs. Med etterbyrd og rett på patten.

Maia hviler seg godt mellom veene. 

Fasit etter tre og en halv time er 8 velskapte og livskraftige valper. 3 gutter og 5 jenter. De er middels store og jevne i størrelsen. Det er 4 svart/hvite, 3 rød/hvite og en hvit tispe, så får vi se hvordan fargene utvikler seg. Maia tar rollen som mor med selvfølge med en gang og steller fint med valpene sine.
Hun tilpasser foringsstillingen raskt og i løpet av første dagen er hun innom sittende ammestilling og liggende på rygg. Hun koser seg godt, og sørger for at alle får plass.
Alt ligger til rette for at vi skal kose oss og ha en fin tid med valpene. Godt jobba, Maia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar