Jeg husker godt vi var på visning i april, jeg satt på stabburstrappa og så utover landskapet og hørte på det eneste tegnet til vår; vipenes varsling. Og tenkte at her hører jeg hjemme.
Det er selvfølgelig ikke noe godt grunnlag for å starte opp en næringsvirksomhet. Som næringssjefen også sa det da vi var innom for å sjekke muligheter med kommunen: det er nok av veterinærer her i nord-dalen. Vel hjemme på Momarken åpnet jeg Veterinærtidskriftet og der sto det utlyst stilling som veterinær hos Næringsmiddeltilsynet på Tynset. Loddet var kastet.
Det hadde vært hundepensjonat på gården siden 1985, men med fire forskjellige drivere på 13 år, var aktiviteten laber og ryktet frynsete. Det er nesten verre enn å starte på scratch, men pågangsmotet var stort. Og det ble opptur. Særlig da jeg etter mange fine år i næringsmiddeltilsynet / Mattilsynet, satset 100% på drifta.
Kurven har stabilisert seg, og det passer med filosofien om at kvalitet kommer foran kvantitet. Men det er fremdeles ledig kapasitet i perioder, og jeg vil gjerne sysselsette flere.
I løpet av disse årene har utfordrere kommet og gått, og det viser at det er en krevende bransje. Her i Strømsåsen holder vi stand og vokser allikevel. Jeg tenker at det skyldes
et gjennomarbeidet konsept, tuftet på min kompetanse, konstant evaluering av erfaringer gjennom alle disse årene, sterkt fokus på hunden under mottoet trygghet og trivsel, og rett og slett at jeg er glad i hunder og dyr.
et gjennomarbeidet konsept, tuftet på min kompetanse, konstant evaluering av erfaringer gjennom alle disse årene, sterkt fokus på hunden under mottoet trygghet og trivsel, og rett og slett at jeg er glad i hunder og dyr.
Jeg må skynde meg og takke min familie som har støttet opp og deltatt i alle disse årene. Og de mange medarbeiderne, de fleste engasjerte ungdommer, som har jobbet her. Og alle mine hunder som også spiller en viktig rolle i drifta.
Strømsås Gård er og har vært mere enn hundepensjonatet.
Kennel Hallingnatten med oppdrett av flere forskjellige jakthundraser har hatt en flott utvikling og er stadig viktigere for meg.
Kursaktivitet og trening med jakthund i fokus er et viktig område.
Veterinærvirksomheten min er sentrert på gården.
Og så driver jeg gårdsdrift for å ha områder til hundetreningen og beite pluss for til hestene. Det var en periode kombinert drift med hest og ammeku med produksjon av kalvekjøtt her. Men det er en ressurskrevende kombinasjon og til tross for at kjøttproduksjonen var givende, trakk hestene det lengste strået. Nå er det avl av travhester som står i fokus: beskjedent, men med en viss suksess. Jeg har tross alt med meg en solid bagasje som veterinær med løps-og avlshester sørpå, og føler meg hjemme med det arbeidet. Så nå går det i avlshopper på helårsoppstalling, med avlsstasjon med sendesæd i sommerhalvåret og ikke minst "my pride and joy" stasjonshingsten Steinlager, også han tjue år i 2018.
Jeg ønsker i jubileumsåret å feire innsatsen og resultatene med kampanjer og aktiviteter spredd utover året. Jeg ønsker å fortsette utviklingen med oppgraderinger ute og inne, bli enda bedre i arbeidet med dyrene og ha et sterkt fokus på alt som gir positiv energi.
Takk til alle dere som har vært og er her på besøk: jeg er så glad for at dere benytter dere av tilbudet.
Velkommen med på lasset i jubileumsåret 2018.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar