tirsdag 22. november 2016

Trolla venter valper med norgesmester Bjønnlosens Draco

Den 22 oktober ble Trolla paret med Draco. Hun er konstatert drektig og vi er et steg nærmere valper på lille julaften. Dette blir Trollas siste kull og valpekjøpere må være over middels interessert i hund generelt, gode jakt- og prøvehunder spesielt. Etter planen blir det en tispevalp igjen hos meg.
SE30260/2010 Trollbergets Daisy er jaktchampion løs og har excellent på utstilling. Hun er en spesiell tispe med utmerket gemytt og samarbeidsvilje, stor jaktlyst, viltfinnerevne og evne til å stille elg.
Trolla har allerede satt tydelige spor etter seg i avlen. I hennes første kull med Jønsesgårdens Tyson har halvparten stilt på prøve og alle har fått førstepremie:
Hallingnattens Panto har kvalifisert seg til jaktchampionat som løshund og ble nr to på årets Gauldalsprøve, kun slått med 0,5 poeng.
Hallingnattens Mira er også kvalifisert til jaktchampionat løs, ble nr 5 på Gauldalsprøva i år, og i tillegg prøvens beste hund med over 90 poeng. Mira fikk sin første førstepremie 13 måneder gammel. Hun er også utstillingscampion.
Hallingnattens Tiki har førstepremie som løshund fra i fjor, ble meldt på to-dagersprøve i begynnelsen av oktober og venter på å få vist hva hun kan. På jakta i år har hun overbevist.
Hallingnattens Mike og Stitch fungerte begge på jakt allerede som ett-åringer, men er ikke stilt på prøve. Den siste tispa har jeg mistet kontakten med.
Trollas neste kull er med Loshundens IB-Boss og ble født i april 2015:
Hallingnattens Jack er foreløpig den eneste som har stilt og har førstepremie som løshund i Sverige. Men jeg har fått flotte tilbakemeldinger på flere av dem, både på jakt og utstilling, så her vil det nok skje mer. Snødybden i vårt område nå legger litt demper på utviklinga. 

Trolla har en flott stamtavle med svenske jaktchampioner i alle ledd. Hennes mor bærer genene fra den gode, svenske avlstispa Ælghimlens Rajsa. Trolla har altså valper med både Tyson og Boss, og i tillegg har hennes datter etter Tyson et kull etter Boss. Jeg tar ikke mye feil når jeg påstår at det er overvekt av lovende jakthunder i alle kullene. Valget av Bjønnlosens Draco som ny partner, følger opp tidligere avlsstrategi. Draco er sønn av Boss og Kråkmons Asta Kask som er datter av Tyson. Draco bærer altså blodet til to fantastiske hannhunder. Kombinasjonen med Trolla gir også en kombinasjon av sterke tisper med Ælghimlens Rajsa (svak linjeavl),  Kløvkampens Ina, Kråkmons Asta Kask og Trollbergets Alice. 

No36188/14 NMEL2016 NJ(L) CH Bjønnlosens Draco har resultater som taler for seg selv. Han var tidlig jaktmoden og tidlig jaktpremiert. Han kommer fra et kull på 8 hvor flere er premiert som løshunder. I Astas første kull har fire av fem førstepremie og en er jaktchampion. Draco er brukt i avl en gang og har et kull som er født i april 2016.

Om alt går godt, får vi veldig spennende valper her til jul! 

Bjønnlosens Draco

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar