mandag 11. januar 2016

Takk for 2015

2016 er godt i gang og starter med noen skikkelig kalde dager. Da passer det å ta en rolig stund og dvele litt ved året som har gått. Det er naturlig å fokusere på det positive, fordi det er det vi skal bygge videre på.
Aktiviteten på Strømsås gård har vært stor og variert i år. Med hundepensjonat, jakthundtrening, kurser, kennel, avlsstasjon, jordbruk og veterinærvirksomhet. Dette er bare mulig med gode hjelpere. Knut Harald Skogli jobbet i hundepensjonatet på vårparten. I sommer kom Ole Østvang inn med positiv entusiasme. Alle jentene våre; Tyra, Marlene og Eili er engasjert i drifta og sammen med Inger Marie Müllers bidrag blant annet når jakttreningen intensiveres, er det gull verdt. Brødrene Harald og Stein Grue hjelper til med båndhundene. Takk alle sammen! 
Christian driver travtrenervirksomhet på gården og har hatt en god sesong. Alle 4-åringene som utgjør den første årgangen født og oppvokst her, har vunnet løp. Det er godt å vokse opp på Strømsås gård!
Vi har gjennomført en rehabilitering av jordveien og grøfter som har dratt ut litt i tid i sommer, men som jeg håper skal gi gode resultater. Avlingen i år var derfor ikke stor, men god. Om sommeren har vi hatt hopper til avlsstasjonen på beite, og alle har sett bra ut ved hjemreise. Det er godt å være hest på Strømsås!
Hoppene har vært på besøk hos Steinlager; verdens beste traver i 2005 og nå i avlstjeneste hos oss. Steinlager er en flott hest å jobbe med og forblir på gården et år til. Alle hoppene ble drektige, og alle så nær som en, på første forsøk. Vi satser på å øke antallet i 2016 i et tøft marked.
Etter mange år med jevn økning i hundepensjonatet, ser besøket ut til å stabilisere seg. Under mottoet trygghet og trivsel fokuserer vi på å ta vare på de kundene vi har og ser at det gir et jevnt tilsig av nye kunder. Det er godt å være hund i Strømsåsen. Vi har fått flere nye langtidskunder og setter stor pris på det. Mange hunder som det er spennende å jobbe med og som har gitt positive tilbakemeldinger etter jakta.
Vi har hatt tre valpekull i 2015: Trolla (jämthund) fikk 9 valper med nordisk jaktchampion Boss og alle valpene har fått bra eiere. De var sterke og livskraftige og skal bli spennende å følge. Chablis (engelsk setter) fikk et kull med dobbeltchampion Calli, men på grunn av komplikasjoner endte Vilja som enebarn. Men hun står ikke tilbake for noen. I tillegg hadde vi et pointerkull for kennel Vakkerdalen med Mi og norgesmester Dallas som foreldre. Det var et helt spesielt kull som vi sikkert vil høre mer om.
Det har vært et fint år for kennelens egne hunder og målsetningene for året er langt på vei innfridd. Det største var vel Gåtes prestasjon i NM for båndhund. Hun ble tatt ut til å representere Østerdalen Elghundklubb og fikk rutinerte Johan S Langsjøen som ny makker. I uvant terreng på Vestlandet med hjort som vilt, gikk de til 5. plass, knapt slått fra pallen. På dag to fikk de 98 av 100 mulige poeng og konklusjonen "en fullkommen ekvipasje" fra dommeren. Med den innsatsen, vil det bli nye oppgaver for Gåte også i 2016.
Alle unghundene er premiert på jaktprøve i 2015. Gåtes datter Gull fikk i en alder av 10 måneder andrepremie på båndhundprøve sammen med sin makker Stein Grue og har etterpå vist meget gode takter gjennom jakta. Engelsksetter Sørhaugliens Mercy på halvannet år har vist stort talent og fikk andrepremie på fuglehundprøve høyfjell høst. Trollas datter Tiki har akkurat passert 2 år, er litt uerfaren enda, men gjør alt rett i skogen og fikk en første og en andrepremie på to starter på løshundprøve i høst.
Pointer Tørst har som nesten veteran, fått prøve seg litt i vinnerklassen på høyfjell. Det har resultert i finaleplass på Tolga på vinteren, samt semifinaleplass på Kiær og i sølvhundløpet på Kongsvold om høsten med 3 forskjellige førere. Pointer Maja ble utstillingschampion og engelsksetter Chablis fikk 2 excellent som kreves i tillegg til jaktpremieringer for å være avlstispe i engelsksetterklubben. Engelsksetter Birk ble solgt i høst og fungerer fint hos sine nye eiere.
Også hunder fra mitt oppdrett Hallingnatten har gjort det bra. Her er det kanskje Trolla som topper. Halvparten av hennes kull med Jönsesgårdens Tyson fra 2013; Hallingnattens Panto, Mira og Tiki, har fått førstepremie på løshundprøve i høst. Også elghunden Gåtes avkom har gjort det bra. Fra hennes kull i 2013 med Havahaugens Tiko, fikk Hallingnattens Kira både første- og andrepremie som båndhund i høst. Kiras bror Fix fikk to andrepremier på båndhundprøve og er utvilsomt kapabel til høyeste valør. Fra Gåtes kull i 2014 med Frigg av Lirebu, er to premiert på båndhundprøve, og det før fylte ett år. Både min Gull og Rugg fikk andrepremie. Rex og Stripe er godkjente ettersøkshunder, Rex sågar for to forskjellige førere og Odin har godkjent sporprøve. Vi har hatt regelmessige kulltreff gjennom hele året og det har vært moro.
Vakkerdalens Jo er bror av Maja, begge er avkom etter min Ylajalis Sult og født her. Jo ble elitehund i norsk pointerklubb i år med 1 AK på høyfjell, Maja klarte den bragden i fjor. I tillegg ble han norsk, svensk og dansk utstillingschampion. Nå satses det i vinnerklassen på jaktprøver.
2015 har vært bra, 2016 skal bli bedre! Det er på tide å vende nesa fremover og fokusere på alle de nye utfordringene. Det gjenstår bare å takke for tillitten, tusen takk til alle dere som har vært innom i løpet av året; dere betyr mye alle sammen. Velkommen til Strømsås Gård i 2016!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar