tirsdag 5. januar 2016

Skisesongen er i gang

Sesongens første skitur - endelig! Termometeret på bilen viste -23 da vi startet. Jeg satte min lit til sola og tenkte at vi går så lenge det går...
For en dag! Helt stille og strålende sol og blendende vakkert. Rim overalt, ikke så mye snø, men helt greit føre. Lykke!
Det er en stund siden jeg har vært på fjellet, så jeg var litt blank på hvor vi skulle lete etter fugl. Høyt eller lavt? Bikkjene vet som regel det, så jeg lot dem velge terreng. Første spor og dokker fant vi ganske høyt og det ga marsjretning bortover lia. Tok ikke lang tid før det var stand. Unghunden Mercy sekunderte gordonsetter Storm, men han løste ut av seg selv. Mercy slo seg med ungdommelig overmot opp på fjellet, mens Storm har vært ute en vinterdag før. Han slo seg erfarent ned i bjørka og festet stand ca 50 m lenger ned. Jeg hadde ikke tro på at det lå fugl der, men jammen gjorde det det. Da jeg kom på jaktbart hold, lettet det åto ryper presist og Storm var helt rolig i oppflukt. Perfekt!
Vi hadde en situasjon til og en god del spor bortover lia. Høyt i terrenget fikk jeg øye på ei elgkolle med kalv i godt tempo på andre siden av en dal. Lett til bens i dag. Vi bikket over kanten og ned i en skyggefull dal, snudde og møtte vinden. Det beit og øyevippene frøs til is på få sekunder. Rimet hår fant veien inn under hooden på ulltrøya og jeg satte fart. Men måtte stoppe og beundre engelsksetteren som klatret fryktløst opp den bratte lia.
Etter to timer var vi tilbake til bilen; godt fornøyde alle tre. Bikkjene får potesjekk og velfortjent hvile når vi kommer hjem. Jeg skal pakke nødutstyr i fjellsekken så den er klar til neste tur. Vi er i gang! 1 kommentar:

  1. Kjempefin beretning, fra et etterlengtet vinterfjell. Satser på at forholdene blir slik ut over senvinteren!

    SvarSlett