søndag 15. februar 2015

For en mor!

I går kveld nedkom førstegangsfødende Vakkerdalens Mi med syv flotte, livskraftige valper; seks gutter og ei jente. Fire er svart/hvite, to er lever/hvite og en er gul/hvit. Legg spesielt merke til valpen til venstre i bildet; den har en tydelig hjerteflekk som seg hør og bør for en som er født på Valentin-dagen. Valpenes far er Eidemlias Dallas.
Mi var rolig og fin gjennom hele fødselen med fine perioder med pressveer. Jeg har aldri sett en tispe være så fokusert og sterk gjennom pressveene. Vi fikk en liten pause halvveis, det var en gutt som var ekstra stor og jeg måtte hjelpe til litt. Men etter det gikk det av seg selv. Mi tok seg nydelig av valpene etter hvert som de kom, og stelte dem og skjermet dem. Utrolig å se de små, knapt ute av posen før de ligger ved pattene og suger begjærlig. Og roen senker seg over den nye familien. Harmoni!
I dag står alt bra til. Alle valpene er i vigør, mor har vært på tur og matlysten er i orden. Litt bortskjemming med mat på sengen blir det de første dagene. Min jobb nå er å sørge for at hun har det bra slik at hun kan ta seg best mulig av valpene sine. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar