mandag 21. april 2014

Syndere i påskesola

Det har blitt mange fine snørekjøringsturer i påska. Føret er ideelt midt på dagen og vi har kunnet kjøre akkurat der vi ville. Dog i sikksakk mellom barflekkene. Bikkjene storkoser seg når de får være med og bestemme retningen og det går skikkelig unna. En dag var jeg ute for tidlig. Nattefrosten hadde gjort føret veldig skarpt og sporete og det gikk ekstremt fort. Tror det bare var flaks at det gikk bra med kun ett fall.
På samme turen møtte vi en enslig elghund i løypa. Det synes jo også på sporene i snøen at det er flere som lar hundene løpe løse. Mange tenker fremdeles at båndtvangen ikke gjelder helt før etter påske. Men det gjør den, fra 1 april uansett. Vi skal ha respekt for viltet og for båndtvangen, men når jeg ferdes i fjellet nå, synes jeg ikke at det er innlysende at denne datoen er fornuftig. Vinteren har ikke sluppet taket i vår del av landet. Kanskje det er på tide å diskutere en gradering av båndtvangen etter landsdel? Og gløtte litt til Sverige samtidig. En sak for FKF?
PS. Det ble fugl i dag også. Alle fire hundene kastet seg i stand samtidig, heldigvis i svak oppoverbakke slik at vi klarte å holde oss på bena. Ved en barflekk satt det et par fremdeles helt hvite ryper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar