tirsdag 27. august 2013

Hunder som drar i båndet

En av de største utfordringene for mange hundeeiere i hverdagen, er at hunden drar så fælt i båndet. De daglige turene som skulle være en triveleg aktivitet, blir en masete kamp. Hunden sliter, eier får vondt i armer, knær og rygg og forholdet hund-eier blir ikke positivt.
Tenk litt over følgende: hunden kan ikke dra i båndet hvis det ikke er noe å dra imot. Båndet som du holder i hånden, skal ikke brukes til å holde fast hunden, men til å sikre kontakt. Hunden må lære at når det strammer i båndet, krever eier kontakt. Og at den blir belønnet for kontakten ved at båndet slappes.
Det er mange måter å gjøre det på og det kan være et krevende tålmodighetsarbeid, særlig hvis adferden med å dra i båndet er veletablert. Ikke alle vil lykkes.
Jeg har god erfaring med å bruke grime på slike hunder. Når hunden har akseptert grimen (ikke la den ta den av) og hundefører er lett på hånden, er det som regel slutt på kampen. Og dere kan starte et annet mønster for de daglige turene. Ikke minst vil den bedre rutinen være viktig under jakt og prøver, hvor det et viktig å spare på kreftene.
Det debatteres mye hva slags utstyr man skal bruke; halsbånd, lenke, sele, grime eller andre hjelpemidler. Jeg mener det viktigste er hvordan utstyret brukes og mitt bidrag i debatten er; slutt å hal og dra i båndet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar