tirsdag 7. mai 2013

Pointer er topp

I helga har Norsk Pointerklubb hatt sitt årlige representantskapsmøte og distriktssamling. Hele avlsrådet var tilstede, og vi som sitter i RAS-utvalget fikk mye tid til å presentere arbeidet med å utarbeide ny avlsplan for pointeren. Foreløpig jobber vi mye med å dokumentere status når det gjelder bruksegenskaper, gemytt, eksteriør, helse og genetisk base. Diskusjonen i forsamlingen ble god, men det skulle bare mangle i en rase som har så mye positivt i seg.
Jeg jobber jo med mange slags hunder på ulike vis. Jeg har trent de fleste fuglehundraser og vet at det finnes gode hunder i alle raser. Men det er pointeren som står mitt hjerte nærmest og det har det gjort i mange år.
Når så alt blir summert opp, er det gøy å se at det en personlig syns om også kan dokumenteres. I løpet av helga har vi sett statistikker som plasserer pointeren helt i det øverste siktet når det gjelder jaktegenskaper. Vår tradisjonsrike hunderase har i løpet av de siste fem årene seier og plasseringer i alle NM konkurransene, både lag og individuelt. Til tross for at vi er en relativt liten rase, hevder pointeren seg i toppen på høyfjell, skog og lavland. Denne vintersesongen toppes av den korthårete pointeren som vinner av NM høyfjell, nr to på statistikken over antall utdelte CACITer og et stort antall UK- og AK premieringer. Statistikker over premieringsprosenten fra i fjor høst toppes av pointeren både i UK og AK og i VK ligger vi som nr. 2.
I tillegg har vi pointere i Europatoppen i hundekjøring nordisk stil. Og som kronen på verket viser helse- og adferdsundersøkelsen som vi har gjort i samarbeide med Veterinærhøyskolen, meget positive resultater. Pointeren er en sunn rase, og over 90% av eierne i undersøkelsen er meget fornøyd med sin hunds helse, gemytt og jaktegenskaper.
Mer info om pointer og pointerklubben finnes på www.pointer.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar