lørdag 4. oktober 2014

Moro på lavland


Jeg har ikke mye erfaring fra lavland. Startet et par ganger for 15 år siden i Østfold og fikk premiert Hallingnattens Masi. Startet en gang med hans søster på Mjøsprøven i regn på pløgsle og gårdstun uten at det fristet til gjentagelse. I går fikk vi en helt annen opplevelse. Vi gikk på Helgøya i et interessant terreng som var jevnt besatt av fugl. Fra morgenen var det nesten ikke noe vind, fuglen satt i tette kjerr mellom veien, gjerder og sjøen og alle de første hundene ble slått ut på grunn av misbrukte sjanser.
"Her er det fugl", halve partiet sto i stand ved veien mens en pointer hadde fuglearbeid 15 m unna. Det ble dårlig med arbeidsro og da hunden ikke klarte gjenliggerne, ble det takk for i dag. Klart partiet ble litt ekstra nervøse før egen start. Men stemningen holdt seg god, vinden tok seg opp og terrenget ble litt lettere. Maja fikk godkjent, hun så lekker ut da hun tok kantene med høy hodeføring. Men hun ble slått i fugl av en mye eldre og erfaren makker, så det ble ikke noen uttelling.
Det har vært to fine dager på lavland, og det frister til gjentagelse. Det er gøy når det blir så mange situasjoner, og absolutt en spennende jaktform. Men akkurat nå er det tilbake til rypa igjen og neste uke blir det Einunndalen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar