torsdag 25. september 2014

Trolla var god på dag 2

Trolla var god på andre dagen av 2-dagers prøven og ble innstilt til førstepremie.
Vi startet litt over kl 6 med minus 3 grader og frossen bakke. Trolla dro rett ut og det ble ganske raskt elgkontakt med en elg som ikke ville stå. De forsvant ned lia og elgen dro over elva. Det gjorde heldigvis ikke Trolla, men det var langt opp igjen. Med tanke på at hun hadde gårsdagen i beina og at elgarbeidstiden hadde begynt å gå, tok jeg bilen ned til fylkesveien og hentet henne. De 5 timene man har til rådighet går fort og det er mange momenter som skal gjennomføres. Nytt slipp, Trolla rett ut, ny elgkontakt og denne gangen ble det full klaff. Vi satt i lyngen i 90 minutter og hørte på losen. Herlig!
Så var det på tide å gå innpå. Det var skikkelig tett skog og ikke lett å være lydløs, men vi kom fint innpå. Trolla hadde fullt pådrag på losen med takt over 90, vi var på 40 meter og behøvde nesten ikke å være forsiktige. En stille plystretone og Trolla kom rett inn til meg før hun gjenopptok losen. Senere ble det flere gjentak, men nå var det vanskeligere å komme ordentlig innpå. Det var stille med dreiende værtrekk slik at elgen nok fikk kontroll på oss. På bildet fyrer dommer Jostein Hernæs litt gransjegg for å sjekke vindretning.
Tilslutt dro elgen høyt opp i terrenget og satte såpass fart at Trolla slapp. Og da var i grunnen tiden ute i alle fall. En kjempedag med flotte opplevelser. Nå venter vi bare på samlaresultatet.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar