mandag 25. august 2014

Engelsksetterdominans i sesongstarten

Jaktprøvesesongen er i gang og det var mange forventningsfulle fjes på oppropet om morgenen. Praten rundt kaffebålet var livlig og mange satte pris på å treffe likesinnede igjen etter en lang sommer. På engelsksetterklubbens prøve på Kiær var det bare engelsksettere på pallen i søndagens finale. Jeg dømte kvalitetsklasse på Røros og endte opp med å premiere 2 gordonsettere. Vi gikk i et flott terreng, men hadde dessverre mindre fugl enn ventet. 36 fugl i 18 oppflukter, men bare 3 stander. Det var nok forhold for erfarne hunder.
Ekstra moro var det i helga at ES Tyri Trolltøtte som har vært her på kurs og trening i sommer, tok sin første jaktprøvepremie sammen med eier Reidun Joten. Det blir nok flere. Mercy sin pappa General Sniff, fikk 1 AK i sin første start i voksenklassen og er nå klar for vinnerklassen. Og Maja sin søster Vakkerdalens Mi fikk 4 premie i kvalifiseringen på Kiær. Hun stiler mot NM.
Til helgen holder pointerklubben sin prøve på Hjerkinn og Østerdal Fuglehundklubb arrangerer prøve i Dalsbygda. Det er mulig å bli med å se på hvis du lurer på hvordan det foregår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar