lørdag 5. juli 2014

Leveringsklare

8 uker og leveringsklare. Valpetiden har gått bra, valpene har utviklet seg fint hele veien og mor har vært frisk og opplagt hele tiden. Valpene klarer seg nå selv; de spiser, drikker og holder hverandre med selskap. Tia kommer inn av og til og gir litt kos, litt lek og litt dressur. Hun er flink. Vil stadig ha meg med ned for å sjekke valpene, men når det er gjort, blir hun helst med meg igjen.
Valpene trives i kennelen der de bor. De har et fint uteområde som de bruker flittig, og en fin uteplass de kan ligge i sola og følge med på livet på gården. Når de trenger hvile, går de inn. De har aktiviteter ute flere ganger om dagen, med meg eller ungene. Her er noen bilder fra siste ukas turer. Vi har tilbragt en del tid ved bekken og det er veldig populært. Turene i skogen er full av utfordringer. Jeg pleier å sette meg ned og la dem leke, og de er ganske modige og nyskjerrige. Området utvides stadig, enten alene eller flere sammen. Innkallingen sitter bra, men jeg er nøye med timingen.
Valpene er nå kommet seg gjennom barnehagestadiet og er klar for utfordringer. Mange tror de får en baby i hus når de henter valpen, men Tia og jeg vet bedre. De er definitivt mere som ungdommer å regne.
Tidspunktet for hente valp kan diskuteres. Men det er mange fordeler med å ha valpene i flokk så lenge som mulig. Leken gir styrke i kroppen og sosial kompetanse.Tryggheten med mor og søsken i nærheten når alt nytt utforskes, gir ekstra mot. Det gir robusthet i kropp og sjel, og er ikke like lett å oppnå for en enslig valp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar