mandag 6. mars 2017

Gode resultater på ØEHKs vårutstilling

Gratulerer til Hallingnattens Astro (Loshundens IB Boss - Hallingnattens Tiki) og Ole Østvang med excellent og seier i klassen sin på Østerdalens Elghundklubbs utstilling i går. Ole har gjort en kjempejobb med den ett år gamle hannhunden og viste ham på en utmerket måte.
Gratulerer også til Hallingnattens Rugg (Frigg av Lirebu - Hr-Gåte) og Jon Storhaug med very good i går. Det var deres andre very good og et viktig steg videre mot målet som er jaktchampionat.
Takk til Bård Østvang som har forberedt og viste fram en flott og atletisk Hallingnattens Tee (Loshundens IB Boss - Trollbergets Daisy) til very good.
Jeg førte selv Rugg sin søster NJ(B)CH Hallingnattens Gull til excellent. Dette var hennes fjerde excellent på like mange forsøk, så da har vi dokumentert flott eksetriør grundig.
Gledelig med very good til Hallingnattens Tiki (Jønsesgårdens Tyson - Trollbergets Daisy), som har strevd litt i ringen og har større oppgaver foran seg.

Det er viktig å stille hundene på utstilling. Det er en del av dugnaden for avlsarbeidet og dokumenterer hundenes eksteriør. Det er i tillegg et krav for å starte på jaktprøve med elghunder over 15 måneder, at de har vært vist på utstilling. For de som ønsker å prøve veien mot jaktchampionat, er det en del av veien. Det kreves minst to ganger very good fra forskjellige dommere etter fylte 15 måneder for å kunne bli jaktchampion.
Og så er det trivelig å være på utstilling. I går stilte 118 hunder med eiere, og praten gikk livlig mellom folk med felles interesser. Jeg synes også at det er lærerikt å se på hundene og høre dommerens begrunnelser.
Men for dere som har nye valper nå og ønsker å sosialisere dem; ikke ta dem med på utstilling. 10 uker gamle Hallingnattens Punk ble bortvist fra utstillingsplassen fordi hun er yngre enn 4 måneder. Store deler av dagen ble tilbrakt i bilen, så da ble hun vant til den....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar