onsdag 30. oktober 2013

Forskningsforum

forskningsforum20
 
Et årlig arrangement i NKK regi er forskningsforum på Veterinærhøyskolen. Jeg bruker å ta turen dit, og i år var intet unntak. Litt ekstra i år, fordi det er 20-års jubileum for forumet som bare har vokst seg større. Forumet samler forskere, veterinærer, tillitsvalgte i hundeklubber og hundeeiere og tema er aktuelle forskningsprosjekter på hund.
I år var det 10 foredrag med et bredt spekter, fra kloløsning og hypotyreose, via magesår og adferd til harepest hos hund og jeger, for å nevne noe. Forskning på å identifisere gener for de forskjellige sykdommene står stadig mere sentralt, og målet her er å kunne gi oppdrettere gentester som verktøy i avlsarbeidet for å sikre at det ikke avles på bærere av sykdom. Frode Lingaas har en stor gruppe unge og entusiastiske forskere i sin stab ved medisinsk genetikk ved NVH. Flere forelesere betonte også betydningen av forskning på sykdom hos hund som modell for forskning på sykdommer som også opptrer hos mennesker, for eksempel enkelte kreftformer.
Takk til NKK som har laget en fin plattform for samarbeidet mellom forskere, veterinærer, klubber og hundeeiere, og som gjør en stor innsats når det gjelder å spre kunnskap.
Program finnes på http://web2.nkk.no/nyhetsarkiv/programmet-til-forskningsforum-er-klart/ og referat kommer sikkert i Hundesport.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar