fredag 14. mars 2014

Terapi

Det sto skrevet i avisen for en tid tilbake, at over 50% av alle nordmenn opplever i løpet av livet, perioder med psykiske problemer. Det var veldig mye. Og noe å tenke på hvis du føler deg litt fysen en dag; du er ikke alene. Og det er alltid godt å vite; at en ikke er alene.
For meg er det terapi å gå i terrenget, spesielt på fjellet. I det åpne rommet med 360 graders sikt, kjenner jeg brisen stryke tunge tanker og problemer fra meg mens jeg står og tar inn alt det vakre rundt meg. Kroppen får prøvd seg og det er bare her og nå som gjelder. Roen senker seg. Fjellbekken nynner lykkelig og sprer en vanvittig gledesfølelse. Noe som selvfølgelig gir en viss avhengighet.
Norges fastlege nr 1: Jørgen Skavlan, foreskriver vennskap på rosa resept for pasienter som sliter. Han er inspirert av danskene som regelmessig samles rundt langbord med god mat og drikke, og ikke minst samvær og samtale. Jeg tenker at man kan jo kombinere; ta med en kompis på fjellet... Kanskje dette er noe av det vi håper på når vi samles på de mange jaktprøvene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar